Wtik's aanrader: Proefjesboek

Jongen kijkt door rolletje naar getekende tulp die op een deur is geplakt.

Wij van Wtik hingen al jaren rond op proefjes.nl, al ver voordat we onszelf Wtik noemden. Online een te gekke informatiebron, waarmee jong en oud zelf aan de slag kan. Nu is er gelukkig ook een papieren (cadeau)versie, het Proefjesboek.

Eerst keken we wat we in huis hadden: bijvoorbeeld afwasmiddel. Dat heb je altijd wel in huis. En dan keken we op de site onder zoekwoord 'afwasmiddel'. Nu we het boek hebben is het onverwachte toch gebeurd: we bezoeken de website minder vaak. Lekker bladeren is nog leuker, om je al lezend te laten inspireren welk proefje je nu eens gaat doen. En ondertussen idee├źn opdoen voor proefjes later in de week, waarvoor je nog wat spullen moet verzamelen of kopen.

Voorleesboek en mooiste cadeauboek

Het Proefjesboek is officieel eigendom van Ties, die 8 was toen het boek uitkwam medio 2015. Maar in Huize Wtik, zo noemen we het adres van onze voorzitter, is het inmiddels ook een koffietafelboek. Het bekt zo lekker, dat boek, als je het over wetenschap en techniek in de klas hebt.

Tevens: naslagwerk en dat-kunnen-we-werkelijk-iedereen-cadeau-doen-cadeauboek. Het boek leent zich ook uitstekend als voorleesboek voor het slapengaan: met een beetje spanningsopbouw in je stem, wat goed geplaatste pauzes, hier en daar een vraag aan de jonge luisteraars en de clou aan het eind. Perfect.

Met een voorwoord van Robbert Dijkgraaf (ja, deze naam leggen we verder niet uit hoor) en vrolijke illustraties van Tijn Snoodijk. Het boek komt op de verlanglijst voor de Wtik-bieb.

Ties demonstreert proefje 197: slang van zeep.

Proefjesboek-eigenaar Ties is er trots op dat hij de workshops van Mr Proefjes.nl, Arno Verweij, al 2x heeft meegemaakt. Dat maakt dit bijzondere boek nog bijzonderder. Op de foto demonstreert hij proefje 197, slang van zeep.

Er zijn nog geen reacties.

Jouw reactie

* Verplichte velden. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.