Bestuur Stichting Wtik

De Stichting Wtik is opgericht op 1 oktober 2015. Het is een voortzetting van de Stichting Kunst in de Klas (KiK) die in 2004 startte op meerdere basisscholen in Rotterdam.

Bestuursleden

Het bestuur bestaat uit:

  • Margreet van Uffelen, voorzitter en penningmeester

Webregisseur, regelaar, moeder van 2 zoons. Geniet ongelofelijk van de nieuwsgierigheid van haar 2 zoons en ontdekt met hen techniek en wetenschap in de wereld om ons heen.

  • Henry Nankman, secretaris

Architect, oprichter van Stichting Kunst in de Klas (KiK) en vader van een dochter.

  • Gijs Niemeijer, bestuurslid

Mede-eigenaar van de Ontwerpwerkplaats (ontwerpers en architecten, o.a. van basis- en middelbare scholen incl., het interieur daarvan) en Team Technieklab (gymlokaal voor techniek en wetenschap), vader van een dochter en zoon.

Statuten

In super-officiƫle termen, uit de statuten: De stichting Wetenschap en technologie in de klas (Wtik) wil een onderzoekende, creatieve en probleemoplossende houding en de daarbij behorende vaardigheden van het kind (4-12 jaar) ontwikkelen, stimuleren en bestendigen door structurele integratie van wetenschap en technologie in het onderwijsplan van primair-onderwijsinstellingen. En alle andere leuke plekken waar we leerlingen van 4-12 jaar, hun ouders en juffen en meesters nieuwsgierig kunnen maken naar wetenschap en techniek!

De statuten kun je opvragen bij de voorzitter.